Kokkomäen talli / 4H-tila

Kokkomäen tila sijaitsee kauniissa Keski-Suomessa Keuruulla. Tilalla on harjoitettu vuodesta 1985 alkaen hevoskasvatus-, ravivalmennus- ja ratsastusvaellustoimintaa.

Aiemmin tila oli lypsykarjatila, lisäksi osa tilan toimeentulosta tuli metsästä ja osa emännän työstä puolustusvoimain palveluksessa. Martta ja Arvi Viitasen jäätyä eläkkeelle siirtyi tila tyttären Anita Viitasen hallintaan. Kosketus eläimiin, vahva tuntuma maahan, luontoon ja perinteisiin tekivät tilanpidon jatkamisen helpoksi, ainoaksi vaihtoehdoksi.

Maatalousalan koulutuksen lisäksi Anita perehtyi kotitalouden saloihin sekä koulussa että työssä. Anitan hoitaessa naapurikunta Petäjäveden 4H –yhdistyksen toiminnanjohtajan virkaa ovat monenlaiset nuorille ohjatut leirit, retket ja kurssit tulleet hänelle tutuiksi.

Kokkomäen tilalla on kesäaikaan sekä leiritoimintaa että 4H –kotieläinpiha, jossa on monenmoisia eläimiä katseltavana ja siliteltävänä. Majoitustilaa löytyy yöpymiseen sekä vanhoista aitoista että sivulla vasemmalla kuvatusta uudesta leirituvasta myös talviaikaan.

Tilalla työskentelee ravihevosten parissa raviohjastaja ja valmentaja Jouni Törmänen ja vaihteleva määrä hevosalan työntekijöitä. Hevos- ja eläinmäärä vaihtelee tilanteen mukaan.

Uusia kuvia ja uutisia löydät myös Kokkomäen tallin facebook sivuilta!

Tervetuloa tutustumaan!